6. julija, 2023 20:30 - 22:00 Špital za prjatle / Vodni stolp Celje

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke. Glasbenica se je v slovenskem glasbenem prostoru uveljavila predvsem z uglasbitvami poezije priznanih slovenskih pesnikov, pomemben del njene glasbene zgodbe pa so tudi avtorske pesmi v angleškem jeziku, za katere je prejela številne potrditve tudi v tujini. Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom

Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2022 izdala štiri albume z uglasbeno  Trenutno je v ospredju predstavitev njenega 4. albuma z naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu prevladuje ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružijo pa se ji še ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

Na koncertu v Špitalu bo Ditka s svojo zasedbo odigrala izbrane skladbe z njenih štirih albumov v kombinaciji z avtorskimi skladbami v angleškem jeziku. Ditki na vokalu in akustični se bodo pridružili Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu, Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu, Ilj Pušnik na kontrabasu in Gregor Hrovat na bobnih.

 

Vstopnina: 18€ predprodaja / 22€ na dan koncerta
Prodajna mesta: www.spital.si in Špital za prjatle


Kategorija vstopnice Cena Količina Košarica
Ditka & band 18 €
Dodaj v košarico