Nedelja, 21. junij ob 19:00 Koncert: Vocal BK Studio & Pr’jatli

 

Vljudno vas vabimo v Špital za Pr'jatle, kjer se bodo v okviru KONCERTA OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA predstavili številni nastopajoči. Nepozaben koncertni večer, kjer bo mogoče slišati vse od JAZZA, SLOVENSKE POPEVKE, ROCKA in POPA, nam bodo ob spremljavi odličnega BK STUDIO BANDA v sestavi Aljaž Šumej – Klaviature, Nal Volf – Kitara, Matej Zidarn - Kitara, Florjan Ajdnik – Bas kitara, Matic Anderlič – Bobni, pričarali PEVKE IN PEVCI VOCAL BK STUDIA ter njihovi gostje.
Vstopnina 5 EUR / 7 EUR na dan koncerta (Število vstopnic je omejeno)  

Petek, 26. junij ob 20:30 Koncert: TABU - akustično

 

Po splošni karanteni in več kot dvomesečni kulturni krizi, se mesto Celje prebuja s prvim večjim in vrhunskim dogodkom. V objemu čudovitega zunanjega ambienta Vodnega stolpa in starega mestnega jedra prihaja v mesto skupina TABU v razširjeni akustični zasedbi. 🤟V
Poskrbeli bomo za vrhunski poletni večer, upoštevali vse predpise, da se boste počutili varno in udobno. Na voljo je omejeno število vstopnic (uredba vlade RS), zato pohitite in si rezervirajte mesto zase in prijatelje.
VRATA: 19:30
KONCERT: 20:30
Vstopnice so na voljo v Špitalu za prjatle ter spletni trgovini skupine Tabu: www.t-a-b-u.com
Cena vstopnic: 20,00 EUR

Sobota, 4. julij ob 20:30 Koncert: Funk Fact 

 

Funk Fact je dokaj sveža štiričlanska skupina glasbenikov, ki se sicer ukvarjajo z najrazličnejšimi stvarmi, 

tukaj pa so se odločili igrati avtorsko funk glasbo. Čeprav se definitivno opazi vpliv skupine Vulfpeck in podobnih, 

prinašajo na odre nekaj svežega, sproščenega in (vsaj njim) zabavnega.  

Zasedba:

Leon Firšt, klavir

Alen Kovše, kitara

Jaka Krušič. bas

Gregor Hrovat. bobni

VSTOPNINA: 5 EUR

Petek, 10. julij ob 20:30 Koncert: DIMEK & Davor Klarič -  Z muziko o vinu in ljubezni

 

Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić sta člana glasbene skupine Mi2, z navedenim projektom pa sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Glavni razlog zanjo je bil obširen glasbeni opus tekstopisca Dimeka, ki se je nabral skozi leta glasbenega ustvarjanja, pri čemer pa določene pesmi zaradi svoje narave (dolžine, žanra, oblike) niso našle mesta v standardnem koncertnem repertoarju skupine ali pa so bile napisane za druge glasbene izvajalce.  

Tako kot pri zbirki Pripovedke o vinu in ljubezni sta Davor in Dimek tudi za njeno glasbeno različico izbrala skladbe, ki so tako ali drugače vezane na dve tematiki – vino in ljubezen, neredko pa sta v pesmih prisotni kar obe. Tudi zato so besedila izbranih skladb večinoma hudomušna, zabavna in zbadljiva, skozi prigode junakov pesmi pa na posrečen in luciden način nastavljajo ogledalo družbi.
Med drugimi skladbami bomo tako na nastopu slišali melanholično Večer pred Rudekovo gorco, vzvratno življenjsko pripoved Visoka pesem, sarkastično osamosvojitveno epopejo Fajt, epsko posteljno tridejanko Mati, snaha, hči, provokativni Jadralsko himno in Čisto jebo, samoizpovedno Med sodi rojen … Glasbenika skladbe izvajata z uporabo akustične kitare, klaviatur in vokalov, tu pa tam pa za popestritev aranžmajev uporabita še kakšen za današnje čase precej neznačilen instrument.
Seveda pa je veseli značaj obeh nastopajočih poskrbi za to, da je vse skupaj še mnogo več kot le monoton glasbeni večer. Vsaj toliko kot skladbe poslušalce pritegnejo njihove napovedi, ki mejijo že skorajda na predstavo in so polne pristnega humorja, ki so ga zvesti poslušalci skupine Mi2 v preteklosti že dodobra spoznali.

 

VSTOPNINA: 10,00 eur

 Petek, 17. julij ob 20:30 Koncert: LF band

 

LF Band je zasedba izvrstnih mladih šolanih glasbenikov pod vodstvom skladatelja Leona Firšta. Originalna glasba, ki jo igrajo črpa navdih iz novodobnega jazza in funka ter celo sodobne klasične glasbe. Skladbe so energične, polne kontrastov in glasbenega humorja ter intenzivnih solističnih vložkov vsakega posameznika.

Zasedba: 

Leon Firšt: klaviature, kompozicija Aljoša Jurkošek: trobenta Grega Skaza, Žiga Vešligaj: saksofoni Matjaž Kafol: pozavna Jaka Krušič: bas Gregor Hrovat: bobni

VSTOPNINA 7 EUR

Četrtek, 23. julij ob 20:30 Koncert: Špil za Prjatle 

 

Poletje v Špitalu se nadaljuje s funkovsko jazzovskim žurom! Večer objemov, bližine in pozitive s prjatli Špitala v razširjeni zasedbi: 

Sandra (vokal),

Igor (klaviature),

Dušan (bas), 

Urban (bobni), 

Jurko (trobenta) ter 

Rudi Javornik na saksofonu in Gašper Kržmanc na kitari. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now