Torek, 14. junij ob 20:30 koncert:  ZMENEK S SLOVENSKIMI SKLADATELJI

Z gledališko koncipiranim in v “stand-up maniri” komentiranim koncertom glasbe tako klasičnih kot sodobnih slovenskih skladateljev skladatelj, pianist in dirigent Iztok Kocen ter kontrabasist Miha Firšt  promovirata slovensko glasbeno ustvarjalnost in poskušata brez vsebinskih kvalitativnih kompromisov predstaviti koncert umetniške glasbe kot kulturni dogodek, ki je lahko komunikativen in vznemirljiv. Na celjski koncert, ki je del Projekta 212, koncertne turneje po vseh slovenskih občinah, sta v goste povabila najuspešnejše celjske glasbenike.

Cena vstopnice: 10 €

Prodajna mesta: Špital Za Prjatle

ZMENEK.jpg

Nedelja, 19. junij ob 19:30 koncert: VOCAL BK STUDIO & PR’JATLI

 

Ob spremljavi BK STUDIO BANDA bodo nastopili Pevke in Pevci Vocal BK Studia.

BK STUDIO BAND v sestavi: Aljaž Šumej - klaviature,  Nal Volf - kitara, Danej Pukl – kitara, Florjan Ajdnik – bas kitara, Luka Ribič – bobni, Alja Kroflič in Tamara Šumej - spremljevalni vokal.

Cena vstopnice 10€

Prodajna mesta: Vocal BK Studio in Špital za Pr’jatle

VOCAL&PRJATLI.jpg

Sobota, 25. junij ob 20:30 koncert: TABU

 

Tradicionalni koncert Tabujev v Špitalu za Prjatle je vsako leto nekaj posebnega! Po navadi se s tem koncertom začne poletje v mestu. Tisti, ki je v preteklosti že bil na koncertu dobro ve, da ga letos ne sme zamuditi! Se vidimo prijatelji!

 

Cena vstopnice 20€

Prodajna mesta: Špital za Prjatle in https://www.t-a-b-u.com/event-details/tabu-celje-spital-za-prjatle-2

TABU.jpg

Petek, 1. julij ob 19:30 festival: ROCK THE CITY 

 

Dvodnevni festival celjskih glasbenih skupin v tokratni izvedbi predstavlja, fuzijo mladosti in izkušenosti. V dveh dneh se bo prestavilo kar šest bandov: LPS, KLON, EDENON, JAXON, HOGMINISTER, UNO DRIVE

 

Cena dvodnevne vstopnice: 20 €

 

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

ROCK THE CITY.jpeg
TABU.jpg

Sobota, 2. julij ob 19:30 festival: ROCK THE CITY 

 

Dvodnevni festival celjskih glasbenih skupin v tokratni izvedbi predstavlja, fuzijo mladosti in izkušenosti. V dveh dneh se bo prestavilo kar šest bandov: LPS, KLON, EDENON, JAXON, HOGMINISTER, UNO DRIVE

 

Cena dvodnevne vstopnice: 20 €

 

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

ROCK THE CITY.jpeg
ROCK THE CITY.jpeg

Sobota 9. julij ob 20:30 koncert: FUNK FACT

 

Veliki koncert skupine Funk Fact v Špitalu za prjatle! 

Funk fact se vrača tja, kjer se je vse skupaj začelo, z močno okrepljeno ekipo čisto norih vokalnih in inštrumentalnih gostov! Pridite, če upate! 

Funk Fact je zasedba štirih prijateljev iz Celja in širše okolice. Po več kot desetih letih skupnega preigravanja po najrazličnejših zasedbah, so se združili z željo po skupnem ustvarjanju in igranju funka s primesmi vsega možnega. Neznani YouTube komentator enega izmed njihovih videov pravi: »Tight, right, outta sight!«

Funk Fact so:

Leon Firšt (klaviature) je eden najbolj izvajanih in največkrat nagrajenih slovenskih skladateljev mlajše generacije, multiinštrumentalist in aranžer, za katerega je značilna žanrska fluidnost, saj se uspešno loteva sodobne klasične glasbe, filmske glasbe, muzikalov, jazza, popa…

 

Alen Kovše (vokal, kitara), znan tudi kot frontman skupine Take Off, je eden najprodornejših moških vokalov na sceni in šolan jazz kitarist, ki mu pa ni niti najmanjši problem pohoditi tudi kakšen drive pedalček.Jaka Krušič (bas) je zelo zaželjen jazz kontrabasist in izkušen bas kitarist, član prenekatere ritem sekcije, ki včasih za Funk Fact napiše tudi kakšno zakomplicirano besedilo.

 

Gregor Hrovat (bobni) je magistriran tolkalist, ki ima za sabo veliko uspehov na tekmovanjih in solističnih nastopov z orkestri, zadnja leta pa je prepoznaven kot eden najbolj iskanih session bobnarjev v Sloveniji. 

 

Cena vstopnice: 15 €

 

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

FUNK FACT BANNER.jpg

Sobota 16. julij ob 20:30 koncert: DEKADENTNI KONCERT

 

Po velikem uspehu lanske pilotne verzije projektna zasedba glasbenih entuziastov snuje drugi dekadentni koncert. Eklektičen glasbeni program bo slehernemu obiskovalcu omogočil večer sprostitve, plesa in navdiha. Po vsaki krizi je čas za dekadenco. 

 

Cena vstopnice: 10 €

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

DEKADENTNI1.jpg

Petek 5. avgust ob 20:30 koncert: AVTOMOBILI

 

Primorska skupina Avtomobili letos praznuje 40 let delovanja in je gotovo ena najstarejših rockovskih skupin, ki so neprekinjeno delovale vsa leta obstoja.

V osemdesetih letih so pretežno nastopali zunaj Slovenije, v republikah nekdanje države, pozneje pa svoje delovanje in ustvarjanje usmerili na slovenski prostor. Enega prvih nastopov je skupina imela leta 1983 na Novem rocku v Ljubljani.

V teh letih je skupina doživela tudi veliko kadrovskih sprememb in sedaj nastopa v zasedbi: Marko Vuksanovič – vokal; Mirko Vuksanovič – klaviature, vokal; Boštjan Andrejc Bushy – kitara, vokal; David Morgan – bobni; David Šuligoj – bas kitara.

Cena vstopnice: 20 €

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

AVTOMOBILI.jpg

Petek 12. avgust ob 20:30 koncert: RUDI BUČAR

 

Rudi Bučar, istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Rudi je vsestranski glasbenik, ki je leta 2012 uspešno končal študij jazz petja in aranžiranja na Akademiji za glasbo v Trstu. Je izjemen folk glasbenik z brezhibno glasbeno interpretacijo in mojster istrske poetike.

Rudi Bučar – akustična kitara, vocal; Marko Hrvatin – električna kitara, slide kitara

Jan Baruca – električna/akustična kitara, mandolina, ukulele, spremljevalni vokal

Mitja Bobič – klaviature, trobenta, spremljevalni vocal; Tomaž Boškin – harmonika, pozavna, percussion, spremljevalni vocal Goran Krmac – tuba; Simon Markežič – bas kitara; Marko Toškan – bobni

 

SPLET:

https://www.facebook.com/rudibucar.official

https://www.facebook.com/mladenov.si

 

Cena vstopnice: predprodaja 15€; na dan koncerta 18€

RUDI.jpg

Petek 19. avgust ob 20:30 koncert: VLADO KRESLIN

 

Lanskoletni ježkov nagrajenec  Vlado Kreslin je glasbenik in avtor, performer in trubadur svobode, multietničnosti, človeške skupnosti, solidarnosti in radosti življenja. Svoje kariere ne ohranja z nostalgičnim preigravanjem starih skladb, ampak vedno znova preseneča z novimi stvaritvami, celo bolj razigranimi, kot so tiste izpred desetletij, z bolj optimističnimi in bodrilnimi v kriznih časih predrugačenega sveta. Naj se vsak dan začne s Kreslinovo Vse se da in dan bo lepši ...

Cena vstopnice: 20 €

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

KRESLIN.jpg

Četrtek 25. avgust ob 20:30 koncert: POLETNA POPEVKA

 

Ob spremljavi JAZZ TRIA bodo nastopili priznani vokalni solisti:

Željka Predojević Korošec, Sandra Feketija, Tanja Srednik, David Amaro in drugi.

JAZZ TRIO v sestavi: Leon Firšt – klavir; Jaka Krušič – kontrabas; Gregor Hrovat - bobni

Cena vstopnice: predprodaja 10 €; na dan koncerta 15 €

Prodajna mesta: Vocal BK Studio in Špital za Prjatle

POLETNA POPEVKA.jpg

Petek 26. avgust ob 20:30 koncert: BATISTA CADILLAC

 

Čvrsto gruvajoče jedro danes šestčlanske zasedbe Batista Cadillac že od malih nog predstavljata vokalist Urban Lutman in kitarist Matija Koritnik. Njun preplet soula, funka, rocka in bluesa je poleg vedno večjega števila poslušalcev pritegnil tudi druge domače izvajalce – sprva Thomasa Marcha za skladbo “Neviden (Ali veš, da me ljubiš?)”, nato pa še funk jazzerje Pijammies oz. P’Jays, ki so se pridružili zasedbi ob koncu 2019. Skladbe, kot so “Pust me do besede”, “Magnolije” in “Generacija neba” so bile vse popevke tedna na Valu 202; prvi dve sta bili tudi med petericama najbolj predvajanih skladb na Valu na letni ravni v 2019 in 2020.

Z udarnim hitičem “Mim pravil” se je bend brez težav prebil do finala EME in tam z odličnim nastopom zasedel visoko drugo mesto v končni razvrstitvi. Nalet nadaljujejo letos, ko bo izšel njihov prvi album. Soul vlak čaka, da vas odpelje!

 

asedba: Urban Lutman- vokal, Matija Koritnik - kitara, vokal, Primož Hudoklin- kitara, Jakob Zlatinšek- klaviature, Sebastjan Podlesnik- bas kitara, Enos Kugler-bobni.

Cena vstopnice:  predprodaja 13€; na dan koncerta 16€

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

BATISTA.jpg
PEARL JAM FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png
POLETNA POPEVKA.jpg

Torek 30. avgust ob 20:30 koncert: UROŠ PERIĆ

 

Uroš Perić Perry je izvrsten in edinstven glasbenik, pianist, aranžer, tekstopisec, umetnik v polnem pomenu besede, ki mu ni para, slovi kot izjemen vokalist in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. Je eden najplodnejših in najuspešnejših slovenskih glasbenikov doma in v tujini. Svetovni glasbeni kritiki so ga oklicali kot enega redkih belcev, ki premore vokal, stil in dušo črnskih glasbenikov.

Cena vstopnice: predprodaja 15€; na dan koncerta 20€

Prodajna mesta: Špital za Prjatle

BATISTA.jpg
PERIĆ.jpg

Petek 2. september ob 20:30 koncert: ELVIS JACKSON

 

V Špital prihajajo Elvis Jackson!

 Elvis Jackson je slovenska glasbena skupina, ki je svoj lasten izraz skozi desetletje razvijala ob spremljavi ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Združili so se konec leta 1997 in svoj prvi nastop izvedli na pustno soboto 1998, od prvega dne dalje pa veljajo za bend, ki slovi po nepozabnih, s pozitivno energijo nabitih nastopih. In prav zato so bili s strani novinarjev večkrat proglašeni kot najboljši koncertni rock bend v Sloveniji!

Cena vstopnice: 20€

Prodajna mesta: Špital za Prjatle in prodajna mesta EVENTIM

PERIĆ.jpg
ELVIS.jpg