Petek, 18. junij ob 20:30 koncert: TABU

 

Ekskluzivni koncert Tabujev v električni izvedbi, prvi po več kot 8 mesecih. Skupina Tabu bo občinstvu poleg železnega repertuarja predstavila tudi nekaj čisto novih izvedb.

Cena vstopnice: 20 EUR.

Link za nakup vstopnic preko spleta je https://www.t-a-b-u.com/event-details/tabu-celje-spital-za-prjatle-1 

WEB: www.spital.si

MAIL: spital.celje@gmail.com

TABU FB EVENT.png

Nedelja, 20. Junij ob 18:30  VOCAL BK STUDIO & PR'JATLI

 

Koncert ob zaključku šolskega leta.

Cena vstopnice: 7,00 €

Vocal BK Studio FB EVENT.png

Četrtek, 24. Junij ob 20:30 koncert: 1NA1: Gušti & Tomi M.

 

Glasbeni dialog dveh prvakov slovenskega koncertnega rocka, avtorjev, ki sta praktično napisala devetdeseta leta ter s Črnim tulipanom in Platino postavila nove temelje slovenske ljubezenske rock lirike. Nekdaj glasbena rivala, tokrat na odru skupaj vsak s svojo kitaro obujata spomine in iščeta nove dimenzije not in poezije. Tomi Meglič, frontman skupine Siddharta, in Miha Guštin Gušti, nekdanji član skupine Big Foot mama, ena na ena o glasbi, preko glasbe. Ekskluzivna glasbena poslastica, ki bi jo bilo škoda zamuditi.

 

Cena vstopnice: 20eur

1na1 GUŠTI & TOMI FB EVENT.png

Sobota, 3. Julij ob 20:30 koncert: Pokoronski dekadentni concert

 

Zgodovina uči, da vsaki krizi sledi obdobje dekadence. Slednjo bo številčna zasedba celjskih glasbenikov in njihovih prijateljev ter posebnih gostov raziskovala skozi prvinsko navdihujoče elemente "žurka glasbe", s prepričanjem, da se boste počutili tako kot "včasih.

Zasedba: Peter Firšt in Aljoša Jurkošek, trobenti; Matej Haas, violina; Miha Firšt, kontrabas; Mihael Strniša, vokal; Igor Feketija, klavir; Urban Krč, bobni, in vrsta odličnih glasbenih gostov.

Cena vstopnice:  : 7,00 EUR

POKORONSKI DEKADENTNI KONCERT FB EVENT.p

Petek, 9. Julij ob 20:30 koncert: DAN D

Novomeška skupina Dan D ima več obrazov in vsi so pravi. Lahko so ena najprepoznavnejših slovenskih rock zasedb, ki niza hite kot so Voda, Čas, Ko hodiš nad oblaki, Plešeš in podobni, lahko so drzni osvajalci neskončnih globin misli in širnih prostranstev glasbe, lahko pa so tudi akustični godci, ki vam z ribežnom, steklenicami, bisernico in zvončki pričarajo tih intimen večer. Vsak od teh obrazov ima svoje mesto in čas, vsi pa se med seboj prepletajo. S projektom Tiho, ki je kot album izšel tudi na kaseti, so osvojili poslušalce po slovenskih gradovih in drugih intimnejših prizoriščih, z vsakim koncertom pa mu dodajo tudi nove, sveže note.

Cena vstopnice: 20,00 eur

Kontakt: Nina Kožar 040 360 339

info@dan-d.net

nina.kozar@gmail.com

DAN D FB EVENT.png

Petek, 16. Julij ob 20:30 koncert: PEARL JAM PROJECT – Da vidimo, če še znamo

BETTER MAN, JUST BREATHE, ALIVE, JEREMY, GIVEN TO FLY, BLACK, ELDERLY WOMAN BEHIND....PEARL JAM PROJECT SO GLASBENA ZASEDBA Z OBALE. S SVOJIM VRHUNSKIM PREIGRAVANJEM NAJVEČJIH HITOV SKUPINE PEARL JAM NAS BODO VRNILI V ZLATE ČASE, KO JE BIL SEATTLE SVETOVNA PRESTOLNICA GRUNGE GLASBE.

Cena vstopnice:  : 10,00 EUR

PEARL JAM FB EVENT.png

Četrtek, 22. julij ob 20:30 koncert: TANGO KVINTET GAMMA

Koncert ob 100. obletnici rojstva Astorja Piazzolle.

 

Kvintet Gamma so leta 2008 ustanovili takrat dijaki treh celjskih gimnazij, ki so danes mednarodno priznani glasbeniki, delujoči v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji in Švici. Prvič po dveh letih se bodo zopet srečali prav na odru pri Vodnem stolpu in izvedli najslavnejše kompozicije ustanovitelja novega tanga. Kvintet Gamma so violinistka Anja Čretnik Videmšek, akordeonist Mihael Strniša, kitarist Aljaž Cvirn, kontrabasist Miha Firšt in pianist Gregor Deleja. 

 

Cena vstopnice:  :  7,00 EUR

kvintet gamma FB EVENT.png

Petek, 23. julij ob 20:30 koncert: Lačni Franz 

Lačni Franz je še vedno anagažiran, glasen, udaren, žanrsko samosvoj. Pesmi iz železnega repertoarja so z leti samo pridobile na aktualnosti, k temu pa pripomorejo tudi novejše, nekatere prepesnjene, druge pa čisto sveže.

Ob praznovanju svoje 40.obletnice, je skupina Lačni Franz 29.novembra 2019 v mariborski dvorani ŠTUK posnela album v katerem so zajeli svoje najpopularnejše pesmi iz osemdesetih pa do najnovejših, iz debitantske Ikebane do aktualnih Ladje norcev in Novih nebes.

Album, ki je izšel pri Založbi Celinka so naslovili Tu smo-vaši smo! in predstavlja skupino v njeni primarni in najboljši podobi: v živo na koncertu, v direktnem rajanju s publiko, na domačem terenu, kjer mora band pokazati svoje prave barve. Publika na posnetkih je šesti član skupine, ki s svojim prepevanjem pričara nepozabno vzdušje. Devetnajst pesmi albuma na devetnajst različnih načinov poje o štiridesetih letih veselja, žalosti, erotike, o črnem humorju, zafrkavanju in o ljubezni. Album ni samo dragocen dokument svojega časa, ampak je tudi aktualen, saj se zgodovina rada ponavlja, zato veliko pesmi zveni zelo moderno, kot da bi bile napisane za nove generacije.

Cena vstopnice:  : 20,00 EUR

lačni franz FB EVENT.png

Petek, 13. avgust ob 20:30 koncert : JEANNETTE

Predstavljamo vam  glasbeno skupino, ki stavi na francoski šik, plesni manouche in swing. Jeannette so harmonika, kitara, bobni, bas in glas, zaljubljeni v vintage zvok in nalezljivi swing, ki vabi na ples! Njihov glasbeni stil bi lahko opisali kot jazz - noir, saj se radi predajajo temačnim, molovskim temam in kriminalu.

Igrajo šanson, gypsy jazz, blues in rokenrol. Poleg avtorskih skladb repertoar zajema priredbe v Jeannette preobleki - od sanjavih večerov v Moskvi do rožnatega življenja v Parizu, kot ga vidi zaljubljena Edith Piaf.

Skupina aktivno deluje od leta 2013. Njihova avtorska skladba Permanentno moj je bila izbrana za kompilacijo Zabavni izbor Nika Records 2017 in nagrajena s snemanjem videospota na natečaju Spotvizija 2018.
V letu 2020/21 delajo na novem avtorskem materialu, nekatere nove skladbe boste lahko slišali na koncertu! Vabljeni!

Zasedba: Barbara Rehar - vokal, Sandi Kampuš - bobni, Alan Haidar - kitara, Aleš Boroš Barni - bas kitara, Andrej Kos – harmonica

 

Cena vstopnice: 10,00 eur

Jeannette FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png

Četrtek,  19. Avgust ob 20:30 koncert: Goran Bojčevski  - Up Close (promocija nove plošče)

Januarja 2020 je Goran Bojčevski na povabilo RTV Slovenija pričel s snemanjem plošče, ki je nastajala več let. Gre za tako imenovani slog Balkan Nuevo, ki je njemu lasten in ki ga ponosno in z velikim uspehom predstavlja že več let po vseh večjih odrih doma in po Evropi. Balkan Nuevo predstavlja most med bogato balkansko tradicijo, kjer so njegove korenine, ki jo posodablja z elementi klasične glasbe in tanga nuevo. S tem združuje dva pola, ki ga definirata – od kod prihaja in kam je šel ter kaj se je tam naučil. Vodilni motiv sloga je »Nič ni nemogoče«.

K sodelovanju je povabil najboljše glasbenike v državi: Jani Hace – bas kitara, Žiga Kožar – bobni, Jan Sever – klavijature.

 

Koncert je podprt s strani Ministrstva za kulturo.

 

Cena vstopnice:  : 15,00 EUR

PEARL JAM FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png
PEARL JAM FB EVENT.png
BOJČEVSKI FB COVER.png

Sobota, 21.8. ob 20:30 koncert: SHE & THE YOUNG ONES

 

Celjski bend She&The Young Ones se bo predstavil  s priredbami iz rockovske zgodovine. Seveda pa jih bodo dopolnile pesmi v bluzovski maniri in sodobni pop rock interpretaciji.

Člani zasedbe: Maja Antončič (vokal), Bojan Kljakovič (bobni), Andrej Pavlina (klaviature), Uroš Pavlina (kitara), Djordje Radmanović (bas kitara)

 

Cena vstopnice: 5 eur

She & The young ones FB COVER.png

Petek, 27. Avgust ob 20:00 koncert: HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Dinamični, iskreni in iskrivi koncerti bluesovske improvizacije so že leta ključni adut skupine Hamo & Tribute 2 Love. Albuma 3P in 4K sta jih trdno zasidrala med najbolj priljubljene izvajalce na slovenskem glasbenem prizorišču, njihova nova vinilna plošča Iz4Kani skorlajv, pa prinaša svežino v njihov koncertni repertoar.

Cena vstopnice: 20 eur

Hamo &Tribute 2 Love (1).png

Sobota, 28. avgust ob 20:30 koncert: POLETNA POPEVKA

Tradicionalni koncert slovenske popevke vocal BK Studia s priznanimi vokalnimi solisti ob spremljavi Jazz tria.  

VSTOPNINA: predprodaja: 7,00 eur; na dan koncerta: 10,00 eur

poletna popevka FB EVENT.png

Petek, 3. september ob 20:30 koncert: KLON & ALO STARI  

KLON so se združili pred tremi leti iz radovednosti, kako delujejo različne generacije v enem bandu. Gregor in Goran sta skupaj delovala pri Multiball, sicer pa člani igrajo ali so igrali še pri Noctiferii, Marvin, Barni bend-u, Guštiju, BO!, I.C.E., Edenon idr. Predvsem Gregor in Goran sta imela v 'arhivu' celo paleto riffov in melodij, ki še niso našle svojega mesta, pri KLON pa so končno dobile svoje skladbe. KLON so leta 2020 izdali prvenec KLON 1, februarja letos predstavili koncertni film LIVE 1
KLON so: Gregor Videc - kitara vokal; Goran Koražija - kitara; Luka Vinko - bas kitara, Urban Krč – bobni

ALO STARI so novinci leta 2019, ki so letošnjo pomlad osvežili sceno s komadom “Nea vem kam”, kateri na youtube-u že krepko presega 100.000 ogledov, so pravzaprav stari mački na glasbeni sceni.
Z različnimi projekti, kot so Happy ol Mc’Weasel, Trash Candy in drugimi, so odigrali več kot 300 koncertov po celotni Evropi, zdaj pa je čas za nekaj novega, svežega, lokalnega.

VSTOPNINA: predprodaja: 12,00 eur; na dan koncerta: 15,00 eur

Klon & alo!stari FB EVENT.png